Japanspesialen 2013


Skrevet av: | 14, May, 2013 | Kategori: Blogg, Featured
Tags: , ,

248381_312674968864848_1972144273_n.jpgIvrige og forventningsfulle reiste vi oppover til Lillehammer. Vi tilbragte hele helgen hos mine utrolig flotte foreldre som stilte opp som barnevakter og hadde middag klart på “bestilling” når vi trengte det. Nesten litt som å bo på hotell! Torsdag ettermiddag tok jeg og Sandra med oss jentene og gikk opp til hoppbakken for å kikke på utsikten og være litt turister. Trackeren endte på litt over en mil, og godt var det, resten av helgen ble det ikke spesielt mye fysisk aktivitet.

Fredag kveld dro vi på seminar med Mr Yuuichi Tomimoto. Han fortalte i løpet av halvannen time hva han ser på som det viktigste hos shibaen. Kort oppsummert er karakter og uttrykk enormt viktig. Man kan føle godheten i øynene, og de er det viktigste i en shibas uttrykk. Pels er også viktig, spesielt fargen.

Norsk Shibaklubb

Lørdag 11. stilte shibaene for dommer og shibaoppdretter fra Japan, Mr Yuuichi Tomimoto. Først ut av mine to var min hjemmestrikkede Yari. Hun gjorde en strålende figur i ringen og hadde “god type”, dessverre er hun litt stor og ble “bare” plassert som 4. beste junior av 12!

 

Etter en slik runde i ringen var jeg litt fjern, og brått så jeg åpen klasse tispene forsvinne inn i ringen. Jeg slengte bikkja under armen og tok utstillingsbåndet i andre armen mens jeg løp inn i ringen og surret litt med å finne plassen min blant alle andre.

Til tross for(eller på grunn av?) bråvekking var Kiyomi i kjempehumør, lett på foten og morsom å vise frem. Vi storkoste oss i ringen og da dommeren skulle begynne å plassere pekte han oss bakerst. Jeg var ikke spesielt overrasket, da Kiyomi var ganske naken. Etter litt gikk det opp for meg at jeg ikke skulle stå bakerst, men ble plukket ut som en av fire som skulle plasseres i åpen klasse! Hun ble ikke bare plassert, nakenfisen, hun VANT åpen klasse fremfor 17 (!) andre! En av 8 tisper med CK, 47 totalt!

 

Norsk Akitaklubb

Søndag hadde jeg meldt på bare Yari, for dommer Mr Toshitsugu Watanabe. De to dommerne hadde tolket sin oppgave meget forskjellig, og mens alle fikk Exc på Lørdag av høflighet brukte Mr Watanabe virkelig skalaen. Yari ble plassert som 5. juniortispe med Good. Om man leser kritikken hvor det bare nevnes ting som er correct og excellent hadde man vel aldri gjettet det! Men jeg har aldri sett så mange blå, gule og grønne på en utstilling, så det var jo litt morro.

I tillegg må det jo nevnes at flere venner og kjente hadde lykken med seg i ringen i løpet av de tre utstillingene denne helgen.


Om:
Shiba i mitt hjerte siden 2010.
 

Søk