Blodsporkurs 15. og 16. Juni


Skrevet av: | 26, Jun, 2013 | Kategori: Blogg, Featured
Tags: ,

Foto: Christen Johansen

Når flere mennesker samles om en felles interesse, med et felles mål om å ha det hyggelig sammen med hverandre og hunden sin så kan det jo ikke bli annet enn hyggelig. Likevel ble det enda bedre enn forventet. Vi hadde base på en gressplen ved et vann med skogen som rammet inn det hele. Lørdag holdt solen oss med selskap også.

Alle ekvipasjene hadde en opplevelse av mestring, men jeg kan ikke fortelle for noen andre enn meg. Vi kom på kurs med lave forventninger til sporarbeidet og heller høye forventninger om veiledning. Min Kiyomi har gått spor som ei kråke i det siste. Det har vært vanskelig å stole på sporarbeidet hennes, hun har stresset og kavet mye.

Det første sporet vi gikk på lørdagen var et motivasjonsspor. Kiyomi viste meg at hun var verdt å stole på, mens instruktøren lurte på hvorfor jeg stod og holdt igjen hunden min når hun hadde full kontroll. Jeg innså at jeg måtte skjerpe meg og stole på henne. Neste spor klarte jeg å senke skuldrene og la henne jobbe. Dette sporet hadde ligget i solsteiken og mye av lukten var blitt borte. Kiyomi jobbet veldig godt hele veien og jeg var så enormt stolt og rørt da hun fant sporslutten. For en hund jeg har!

Søndag klarte jeg å senke skuldrene enda litt mer og bare “fulgte etter”. Istedenfor sol hadde det regnet litt, noe som gjorde at det var enklere for hundene å spore. Dermed økte tempoet en del, og jeg fikk beskjed om at vi måtte bremse litt. Hun slo over på noe annet en gang, men var motivert for å spore videre når hun fikk beskjed om det.

Alt i alt en meget vellykket helg både med tanke på det hyggelige selskapet, de dyktige instruktørene, alt det nyttige vi lærte og at vi klarte å jobbe så godt sammen.

Kursets deltagere Foto: Christen Johansen

 


Om:
Shiba i mitt hjerte siden 2010.
 

Søk