Blodsporprøve


Skrevet av: | 14, Jul, 2013 | Kategori: Uncategorized
Tags: , ,

IMG_6416

26.06.13 gikk jeg og Kiyomi vår første sporprøve. Jeg var for en gangs skyld ganske tidlig ute, men vi ble stående i kø på grunn av en ulykke og dermed ble jeg likevel 15 min forsinket. Jeg ble selvfølgelig litt irritert og stresset av det.

Allerede ved sporstart så jeg at dette var litt annerledes skog enn vi pleier å spore i. I motsetning til det vanlige som er lyng, mose og liknende var det her mye høyt gress. I tillegg var det ganske vått. Etter hvert klarte jeg å senke skuldrene noe og stole på at det bikkja drev med var rett. Etter en liten stund måtte jeg likevel godta at vi var relativt på villspor. “Her har vi vært før.” utbrøt jeg, og tenkte at allerede nå har vi nullet. Dommer skrøt av meg etterpå, for det er jo viktig at man kjenner seg igjen steder man har vært tidligere. Her var vi i alle fall på sporet, så da fortsatte vi herfra. Hun sporet greit et stykke, veldig bra i perioder. Jeg er elendig til å lese henne, som ikke oppdaget det de gangene vi var av sporet.

Jeg var ikke helt forberedt på at dommer var litt sånn “overalt”. Noen ganger foran, noen ganger ved siden av og litt bak. Dette forstyrret nok Kiyomi noe, men det forstyrret de

Hun imponerte også stort i perioder, for eksempel da hun vasset med vann til magen gjennom et vann der sporet gikk. Dommer skrøt av at vi som ekvipasje fungerte godt i skogen.

Kritikken lød: En god hund og fører, men trenger mer erfaring. Viktig å belønne i sporslutt! 

Sporstart: Meget godt

Tempo: Meget godt

Tapsarbeid: Brukbart

Vilje: Godt/Godkjent

Arbeidsmåte: Godkjent/Brukbart

Helhetsinntrykk: Brukbart

3. premie.


Om:
Shiba i mitt hjerte siden 2010.
 

Søk