En langhelg i Helsinki


Skrevet av: | 19, Dec, 2013 | Kategori: Blogg, Featured, Utstilling
Tags: , , , , , , , ,

Sent torsdag kveld satt vi endelig på flyet på vei mot Helsinki. Lisbeth hadde oppdatert meg hele dagen om værforhold, reisevei til messa (som hun hadde testet ut) og selvfølgelig hotellrommet. At hun hadde sjekket ut alt sånt gjorde meg litt mindre stresset og når vi endelig var fremme var det bare å krype rett i seng.

Tidlig fredag morgen stod vi opp for å gå tur før vi vasket og stelte hunder. Det var veldig interessant å sitte ringside ved akitaringen og diskutere hunder jeg aldri har sett før i en annen rase enn min egen. Og veldig mye enklere å være dønn ærlig. Det var veldig lite wow-faktor.

Etter å ha heiet Christen og Otaka inn til beste hannhund var det vår tur. Da jeg satte henne på bordet ble dommeren litt overrasket over størrelsen, plukket frem målestav og vi ble enige om at hun var stor, men veldig fin type. Dommer gav oss ikke CK, men plasserte henne til tross for størrelsen først i juniorklassen og hun fikk tittelen Helsinki Juniorvinner-13. En fantastisk start på helgen!

Guido Schäfer, Germany 

17 months old bitch. Size on the upper limit. Very nice head. Elegant neck. Strong back. High-set tail, worn slightly open. Very good angulation. Moves easily. Coat is very well taken care off.

En liten hvil før beste tispeklasse! Photo: Marjo Puranen

Lørdag ble hun andre beste juniortispe med CK og var en av totalt 5 tisper med CK. Hun ble uplassert i tispeklassen.

Kirsi Tevalin, Finland 

Quite a large frame, but a well-balanced young bitch. A great chest and good bone structure. Normal angulation front and rear. Good tail set, but a little loose tail. Good head and expression. Moves easily.

Photo: Marjo Puranen

 

Så kom søndagen, uten de store forhåpningene. Frøkna var relativt sliten etter en lang helg. Dommeren likte henne åpenbart godt, han plasserte henne først i juniorklassen som den eneste med CK. Tispeklassene gikk og veldig få CK ble utdelt, da hun skulle inn i tispeklassen var det kun tre tisper som hadde fått CK. Hun endte opp som 3. beste tispe med res.cert og ny tittel. Finsk juniorvinner-13.

Nikos Vazakas, Greece

Typical head and expression. Strong body. Correct angulations. Well developed chest and fore chest. Excellent tail. Moves well from the side and front, a bit close in rear. 

Det som gjorde helgen fullkommen var hyggelig stemning ringside med gode venner, en fantastisk romkamerat og våre to tisper som var veldig enkle å ha med på tur. Takk, Christen og Lisbeth for en fantastisk helg!


Om:
Shiba i mitt hjerte siden 2010.
 

Søk