AvlShiba er for meg

IMG_1459

For meg er en god shiba så vakker at det nesten smerter å se på den, men en klarer likevel ikke fjerne blikket. Jeg får et sterkt behov fordype meg i hver eneste lille, vakre detalj. Øynene har lett for å tiltrekke seg mitt fokus. Med stolthet og et overbærende uttrykk, viser shibaen hvordan verden ligger for dens føtter.

Eksteriørt skal en shiba være moderat. Det skal ikke være for mye av noe, ei heller for lite. De er «lagom», rett og slett. Med det moderate eksteriøret følger en enormt imponerende fysikk, allerede når en valp flytter fra oppdretter har den en overraskende kroppskontroll.

Shibaen er en uredd, men fornuftig hund som elsker «flokken» sin enormt høyt. Å elskes av en shiba er en ære og en gave. Hver dag fortjener de applaus bare for å være.

Mine avlsmål:

Shibaen er en frisk rase og jeg ønsker selvfølgelig at den skal fortsette å være det. Jeg undersøker mine avlstisper for HD, AD og patellaluksasjon. Det er en selvfølge at kun klinisk friske hunder går i avl. Ideelt sett burde hannhunder være sjekket for det samme, men så lenge mine er sjekket vet jeg at jeg ikke dobler feil. Ut ifra helseundersøkelsen som ble foretatt av Norsk Shibaklubb i 2010 kan man lese at det er gemytt og kløe rasen har størst problemer med.

Det er nok store variasjoner i hva folk mener er godt gemytt. For meg er det viktig at hundene er sosiale, glad i folk og lar seg håndtere, også av fremmede. De skal også kunne gå tur sammen med fremmede hunder uten å vise aggresjon.

For å vite hvordan helsen på Hakushu-avkommene er, ytrer jeg ønsker til mine valpekjøpere om at de i alle fall undersøker hunden for HD, AD og patellaluksasjon. Jeg ønsker også å følge opp såpass tett at jeg får et inntrykk av hvordan gemyttet er.

Jeg kommer aldri til å gjøre en kombinasjon som jeg ikke har tro på og målet for hver enkelt kombinasjon vil alltid være forbedring på et eller flere punkter.

Jeg avler i henhold til NKK’s retningslinjer for avl.

Søk